Ce cauzează formarea mucegaiului – Greșeli Frecvente

cum-scapi-de-mucegai

Ceea ce incerc eu de ceva timp, cu aceste articole, este sa va explic ce greseli faceti si cum ati putea sa remediati singuri sau cu ajutorul celor care au o anumita experienta in domeniu (ii excludem pe zugraviii atotstiutori- cand incearca sa va faca sa intelegeti ca si izolarea peretilor prin interior este la fel de eficienta ca cea exterioara).

Dar totul depinde numai de d-vostra, ce veti face in continuare, asa cum “plastic” am scris pe situl nostru, antimucegai.ro, o “poveste reala” in care eu explic ce se intampla, daca un bolnav de ficat nu tine tratamentul pe o perioada de timp.

Doctorul nu poate fi invinuit, ca el, pacientul, nu a tinut regimul alimentar, care i-a fost impus de medic, la externare. Eu intru in casele d-voastra si ma ingozesc de ceea ce gasesc, nu constientizati deloc la ce pericol va expuneti. Voi scrie in urmatorul articol despre bolile generate de mucegai.

Dar sa revenim la tema de astazi, greseli si remedierea lor

  • Greseala. Cea mai intalnita greseala este montarea tamplariei tip termopan, din PVC sau Al fara grile de ventilare. Tamplaria veche din lemn nu facea de calitate, nimic altceva, decat o ventilatie naturala si constanta in locuinte. Tamplaria tip termopan, prin etasarea totala, nu mai permite circulatia naturala a aerului prin locuinta.
  • Remediere. Montarea grilelor termopan pe tamplaria tip termopan, acestea au actionare voluntara si pot fi reglate in functie de anotimp (racletele de inchidere ar fi bine ca pe timp de iarna sa fie deschise sau intredeschise, niciodata inchise complet). Prin inchiderea completa ajungem in situatia de dinainte de a le monta.
  • Greseala. Folosirea bucatarie fara hota deasupra aragazului, sau folosirea hotei, fara tubulatura catre exterior (multi folosesc hota cu filtru de carbon si nu mai pun tubulatura.) condensul trebuie eliminat prin tubulatura.
  • Remediere. Montarea imediat a tubulaturii care exterior, elimina condensul creat de gatit sau incalzit mancarea.
  • Greseala. Uscarea rufelor in casa, sufragerie, bucatarie sau pe hol.
  • Remediere. Uscarea rufelor se face numai in locuri deschise sau special amenajate. Daca nu se poate indeplini acest fapt, este mai bune achizitionarea unei masini de spalat cu uscator incorporat.
  • Greseala. Cea mai periculoasa greseala pe care o intalnim foarte des, este izolarea peretilor exteriori, ai unei locuinte, prin interior.
  • Remediere. Sfatul nostru este sa se indeparteze cat mai repede izolatia interioara ( in cazul in care izolatia a fost facuta cand sa constata ca peretele este rece si face mucegai). Izolatia se face numai pe exterior cu polistiren de cel putin 10cm.
  • Greseala. Sunt multe vile la care casa scarii are un perete exterior din caramida din sticla tip NEVADA. Mucegaiul apare pe la rosturi. Este de asteptat deoarece caramida are grosimea de max 10 cm, dar este un bun conducator termic. Caramida tip NEVADA este indicata numai la interior pentru compartimentare sau in zone mult mai calde, chiar toride.
  • Remediere. Montarea pe peretele cu caramida, tip NEVADA, a unui calorifer pe toata lungimea peretelui ( daca peretele este mai mare de 3 m pe inaltime, se va monta la o anumita inaltime alt calorifer suplimantar). Este foarte bun si un ventiloconvector din pardosela , dar tot pe lungimea peretelui, face o circulatie fortata a aerului cald.
  • Greseala. Mobila trebuie asezata in asa fel incat sa nu obstuctioneze incalzirea peretilor exteriori cu caldura din locuinta. Multi monteaza dulapul de haine sau patul intr-un colt al camerei, ai carui pereti, in care sa monta patul, este cel putin unul exterior.
  • Remediere. In primul rand nu trebuie asezata mobila pe peretii exteriori, mai ales cele care au suprafete mari (dulap de haine, biblioteca, etc). Patul achizitionat in primul rand sa aiba PICIOARE, nu din placi pline, din pal sau orice alt material care impiadica circulatia aerului pe dedesubt. Toata mobila achizitionata ar fi bina sa aiba picioare. (credeti ca mobila veche, nu se putea face fara picioare?)
  • Greseala. Multi isi construiesc vile cu camere f mari, dar nu isi dimensioneaza f bine puterea calorica de care are nevoie in fiecare camera, prin montarea de nr de elemanti la calorifere sau pozitionarea lor.
  • Remediere. Recalcularea puterii calorice in finctie de dimensiunile camerei. Unde este cazul montarea incalzirii prin pardoseala sau cu ventiloconfectoare pe baza de agent termic.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*