Despre masajul realizat cu bete din bambus

masaj-cu-bete-din-bambus

Pentru thailandezi, bambusul este un arbore nelipsit din case, acesta simbolizand fericire si sanatate. Tocmai de la aceste simboluri ale bambusului s-a ajuns ca el sa se foloseasca si in cadrul unor tipuri de masaje. Betele din bambus pentru masaj au diferite dimensiuni, putand astfel fi folosite pentru masarea oricarei zone a corpului. Spre exemplu atunci cand se doreste masarea spatelui se foloseste un bat de bambus mare, iar atunci cand se doreste masarea unor alte parti ale corpului, cum sunt picioarele, bratele si abdomenul se utilizeaza bete de bambus medii si bineinteles, in cazul in care se doreste masarea pielii fetei, atunci se pot folosi doua bete din bambus mici.

Masajul cu bete din bambus se realizeaza destul de simplu si poate fi efectuat de oricine se documenteaza cat de cat in acest sens. Pentru inceput trebuie unsa cu ulei de masaj zona ce urmeaza sa fie masata, apoi cu ajutorul batului de bambus se aplica niste miscari de rotire si alunecare, care trebuiesc realizate neaparat din incheietura mainii. Se pot folosi chiar si miscari rulate, atunci cand se doreste drenarea suprafetei corpului si eliminarea toxinelor, iar in urma acestei miscari rulate dispar si nodulii celulitici. Se pot efectua si miscari de presiune, iar acestea au rolul de a tonifia si de a relaxa muschii.

Prin cele spuse mai sus, putem foarte simplu sa ne dam seama ca printre efectele mesajului realizat cu ajutorul betelor din bambus, se numara combaterea celulitei, tonificarea pielii, energizarea organismului si nu in ultimul rand detoxifierea organismului.

Cat dureaza si cate sedinte de masaj cu bete din bambus trebuie sa facem?

Pentru cei interesati de efectele masajului realizat cu ajutorul betelor din bambus, acestia trebuie neaparat sa stie ca o astfel de sedinta de masaj, dureaza aproximativ o ora si este nevoie cam de 2-3 sedinte pe saptamana, timp de o luna, pentru ca efectele sa fie unele vizibile. In Romania, cei mai multi care apeleaza la aceste bete din bambus pentru masaj, doresc sa scape de celulita, iar acest lucru cu siguranta se intampla, deoarece un astfel de masaj da garantia ca intr-un timp scurt, celulita va fi redusa sau chiar va disparea de pe suprafata corpului.

Specialistii insa nu recomanda ca la aceste bete din bambus pentru masaj sa apeleze femeile gravide sau cele care se afla in perioada de alaptare si nici persoanele care prezinta boli la nivelul pielii, varice sau tromboze. Desigur, este indicat ca acest masaj realizat cu ajutorul betelor din bambus sa nu fie efectuat nici asupra copiilor, deoarece poate avea repercursiuni urate asupra acestora. In ziua de azi, majoritatea centrelor spa din tara noastra au adoptat aceasta idee de masaj realizat cu ajutorul betelor din bambus, asa ca atunci cand doriti sa aveti parte de un astfel de masaj, stiti unde sa mergeti!

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*