Mentinerea tenului frumos si tanar este un adevarat efort: tratamente faciale, creme, lotiuni si curatirea tenului, parca dureaza o vesnicie si, mai mult, toate aceste servicii au un cost destul de ridicat iar, din pacate, de cele mai multe ori se dovedesc a fi ineficiente. Asadar echipa noastra iti vine in ajutor cu acest articol despre cum sa faci o masca de fata din albus si miere la tine acasa. Din acest mic ghid virtual vei afla ca masca de fata din albus si miere se foloseste pentru tenul gras renumit pentru nevoia sa de produse specifice in scopul de a reduce nivelul de sebum creand ph-ul optim al pielii.
Sa vedem impreuna ingredientele pentru prepararea mastii de fata:
- albusul unui ou mediu;
- 2 lingurite de miere;
- 1 lingurita de sare.
Cum se face o masca de fata din albus si miere
Pune ingredientele intr-un castron si amesteca uniform pana ce obtii un produs omogen, lasa-l sa se „odihneasca” pentru cateva minute pana ce obtii o pasta compacta. Dupa ce ti-ai curatat tenul, aplica un strat lejer de masca din albus si miere pe fata si pe decolteu si lasa sa actioneze timp de circa 20 de minute.
Dupa acest timp, clateste zona interesata cu apa calda din abundenta, usuca-te, prin tamponare, cu un prosop curat si continua cu aplicarea obisnuitei creme de fata. Inca de la primele incercari, fata ta va fi mai curata si mai luminoasa: convinge-te si tu!
Cum sa ingrijesc unghiile fragile
Fragilitatea unghiilor este o problema care se gaseste in 20% din populatie, cu o frecventa mai mare in randul femeilor. Aceasta problema apare la orice varsta, cea mai mare frecventa o are insa in randul persoanelor trecute de 50 de ani. Asadar echipa noastra iti vine in ajutor cu acest articol in care iti vorbeste despre cum sa-ti ingrijesti unghiile. In continuare echipa noastra iti vorbeste despre tipurile de fragilitate a unghiilor:
- unghii fragile fara o cauza specifica;
- unghii fragile cauzate de boli dermatologice si sistemice al caror tratament este esential pentru o ameliorare a simptomelor.
In primul caz este recomandata adoptarea unor mici, dar foarte utile, atentii pentru imbunatatirea calitatii unghiilor.
Acestea includ:
- purtarea manusilor de uz casnic atunci cand se efectueaza treburile casnice pentru a evita contactul prelungit cu apa sau cu substante chimice dure;
- apararea unghiilor de mediile umede;
- pastrarea unghiilor scurte pentru a evita riscul de lovire/rupere;
- hidratarea unghiilor cu fosfolipide, alfa-hidroxi acizii, acid lactic si colagen;
- cosumarea unei alimentatii sanatoase cu un aport adecvat de fier, zinc, seleniu si vitamine cum ar fi B6, C si E.
In cel de-al doilea caz este absolut necesar sa mergi la un consult medical; in urma acestuia, se pot eventual administra suplimente alimentare.
Printre cele mai eficiente ingrediente active este biotina, o substanta care, dupa cum au demonstrat diverse studii, dupa 6 – 9 luni de administrare imbunatateste vizibil atat aspectul cat si structura unghiilor.
Lasă un răspuns