Cum sa-mi protejez parul de soare

protejare-par-de-soare

Desi stralucirea soarelui ajuta la ridicarea moralului, poate de asemenea sa faca mult rau parului tau. Daca nu-ti protejezi bine parul de razele puternice ale soarelui acesta se poate decolora, va deveni fragil si se va rupe.

Protejarea parului de soare este esentiala pentru a-l mentine sanatos si pentru a preveni daune ireversibile. Te poti bucura in continuare de soare dar ia masurile necesare pentru a-ti mentine parul in cea mai buna stare.

Aplica produse special concepute pentru protejarea parului de soare. Utilizarea produselor cu factor de protectie solara pot oferi de doua ori mai multa protectie. Foloseste o cantitate generoasa de acest tip de balsam inainte de a merge la soare si reaplica produsul ori de cate ori este nevoie. Incearca sa te feresti de produse cu factor de protectie solara care contin alcool deoarece aceste tratamente pot facilita uscarea si ruperea parului.

Redu cantitatea de par expus. De exemplu, daca-ti impletesti parul sau pur si simplu il prinzi in coada, volumul de par expus direct la soare va fi mult mai mic. Acesta scade, de asemenea, timpul de pregatire, lucru care poate fi benefic in cazul in care planurile se schimba rapid. De exemplu, daca-ti prinzi parul intr-o coda de cal va fi mai usor de aplicat produsul de protectie solara sau il poti acoperi cu o palarie.

Utilizeaza cu prudenta produsele, cum ar fi luciul de ulei, gelul si fixativul inainte de a merge in lumina directa a soarelui deoarece aceasta poate incalzi produsele la temperaturi periculoase. Incearca sa utilizezi aceste produse in zile cand nu vei sta in soare perioade lungi de timp.

Acorda o atentie deosebita tratamentelor chimice si parului deschis la culoare. Aceste tipuri de par sunt mai predispuse la arsuri de soare si, din acest motiv, cand vine vorba de prevenirea daunelor este necesara o atentie suplimentara. Mentine un program regulat de spalat parul, impreuna cu balsam. Foloseste ambele tipuri de balsam, atat cel care se aplica si se clateste, cat si cel care trebuie lasat o perioasa se actioneze, pentru a te asigura ca parul ramane hidratat si este protejat de arsurile solare.

Acopera parul cu esarfe si palarii cu boruri largi pentru o protectie sporita. Foloseste aceste elemente pentru a bloca razele soarelui si a te asigura ca parul si scalpul tau nu vor si arse. Acest lucru este necesar mai ales daca ai de gand sa stai la soare mai mult de doua ore sau daca stai la soare in orele de varf 12 – 16.

Incearca sa folosesti cat mai putin uscatorul de par, placa de indreptat parul si ondulatoarele pe timpul verii. Ia in serios protejarea parului si scalpului de soare si foloseste produse care ajuta la protejarea acestora.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*