Oboseala suprarenala poate cauza caderea parului

caderea parului si oboseala

Corpul nostru se bazează pe glandele suprarenale, licalizate deasupra fiecarui rinichi pentru a manageria situatiile stresante. Dând faptul ca viața noastră este aglomerata și stresata, nu e de mirare ca mulți suferă de o problemă a disfunctiilor suprarenale.

Cum ne dam seama ca suferim de oboseala suprarenala?

Verifica aceste simptome:

Oboseala, insomnie, durere cronica, dureri de cap, migrene, anxietate, depresie, cresteri în greutate, inflamatii ale articulatiilor, probleme gastro-intestinale, libido scăzut, iritabilitate, frecventa urinara, boli de inima, probleme ale presiunii sangelui, ameteli atunci când te ridici din pat sau din scaun.

Nu multe dintre aceste simptome seamănă cu cele de hipertiroidism? Hmmm… Am citit ca mulți oameni cu hipertiroidism au probleme cu glandele suprarenale (fie ca realizeaza asta sau nu). Conform acestei liste de simptome, asta nu este foarte surprinzător.

Atunci când căderea parului a început să fie foarte evidenta, am trecut prin clipe extrem de stresante. În același timp ciclul meu menstrual s-a schimbat într-un mod dramatic. Tiroida, suprarenalele și hormonii sexuali sunt toate conectate intre ele, iar experiența mea s-a arătat tare și clar.

caderea parului si oboseala

Problema cu glandele suprarenale este ca ele nu sunt testate de obicei. De fapt, glandele suprarenale  nu pot fi diagnosticate de medicina curenta, iar problema este una serioasa pentru pacienții cu tiroida.

O parte esentiala a soluției pentru pierderea parului a fost testarea și tratamentul pentru oboseala suprarenala. Am făcut un test pentru saliva (am prelevat monstre de salvia de 4 ori în cursul unei zile) acest lucru mi-a testat cortisolul. Productia de cortisol variaza peparcursul zilei, nivelul cel mai ridicat fiind dimineața și cel mai scăzut seara, înainte de culcare.  Stiati ca nivelul de cortisol prea mare seara poate provoca insomnie).

Rezultatele mi-au arătat ca nivelul de cortisol sunt sub media normala pe parcursul zilei. În mod evident ma confruntam cu oboseala suprarenala și am fost norocoasa sa descopăr acest lucru.

Sunt diferite metode prin care poți trata problemele suprarenale și ce este potrivit pentru o persoana este individual.

Anul trecut când pierdeam foarte mult par eram foarte stresata

Nu prea știam sa am grija de mine. Tot timpul puneam problemele altora în fata problemelor mele. Am mers mult mai departe decât ar fi trebui și ar trebui să mă simt vinovata sa zic nu.

Nu știu de ce acest cuvânt este foarte greu de zis pentru mine. Încerc sa fac totul pentru toată lumea, înafara de mine. În timp ce toate aceste testari, tratamente și suplimente mentionate în acest articol au fost esentiale în oprirea caderii parului, a fost un lucru și mai mare ce mi-a salvat parul: Iubirea de sine.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*