Alegerea ventuzelor pentru masaj

ventuze masaj anticelulitic

Medicina populara utiliza ventuzele pentru masaj de mii de ani, pentru a putea sa trateze o multime de boli si de afectiuni, de la raceli, gripa si convulsii, pana la boli de sange, congestii pulmonare sau nevralgii intercostale. Folosirea de ventuze masaj sunt mentionate in texte antice din India si Tibet, reprezentand baza terapiilor ayurvedice. Gradul lor de succes a dus la extinderea lor si in Europa, prin Grecia si in Africa, prin Egipt. Primele ventuze care au aparut in zona aceasta erau facute din corn de animal, dar si din bambuc, ceramica ori alama.

Un lucru interesant la aceste ventuze masaj il reprezinta faptul ca terapia cu ele se foloseste atat pentru corpul fizic al pacientului, cat si corpul energetic, ambele avand nevoie de atentia ta. Corpul energetic se poate corecta prin realizarea de deblocari de energie care apar dupa ce aplica ventuza pe locul care e afectat, pe meridianul de acupunctura ori pe punctul de acupunctura. Acest lucru se intampla pentru ca ventuzele pot sa interfereze cu sistemul informational si energetic al unui om, precum un ac de acupunctura.

Ventuzele au actiune dubla asupra corpului uman, atat direct, cat si indirect. Modalitatea indirecta apare ca urmare a corelatiilor ce isi fac aparitia in plan fizic dupa ce se realizeaza echilibrarea structurilor energetice, iar, in mod direct, mult mai evident, prin extragerea de toxine si a sangelui care stagneaza.

Ce tipuri de ventuze masaj poti sa gasesti pe piata

  • In principal, cele mai cautate sunt acele ventuze masaj anticelulitic pentru corp care au o marime, in medie, de 4.5 de centimetri.
  • La acestea se adauga ventuzele pentru masajul facial, care au rolul de intinerire a pielii, facand-o mai ferma, sa aiba mai putine riduri etc, dar si
  • ventuzele pentru masaj anticelulitic din silicon care au aproximativ sapte centimetri in diametru, la baza, pentru a realiza masajul pe coapse, pe spate ori unde se mai cere folosirea unei ventuze care sa aiba o dimensiune mai mare.

Beneficul cel mai mare pe care ti-l ofera folosirea de ventuze masaj anticelulitic se refera la eliminarea nivelului de celulita, dar si a depunerilor de grasime care se afla pe variate zone ale corpului tau. In plus, masajul cu aceste ventuze va stimula si circulatia sangelui si drenajul limfatic, ceea ce te ajuta sa preintampini imbatranirea pielii, redarea elasticitatii si fermitatii acesteia, oferindu-i un aspect mai neted. Tesutul pielii tale va fi oxigenat, ceea ce imbunatateste textura si tonusul pielii, prevenind, in acest mod, formarea de vergeturi ori spargerea vaselor de sange. In pus, masajul folosind ventuzele din silicon poate sa contureze corpul mai bine, ducand si la scaderea unor kilograme in plus.

Ca urmare, poti sa folosesti orice fel de tratament anticelulitic oricand, aproape, avand nevoie doar de ventuzele din silicon si de un loc in care se te afli, fie ca e vorba de canapea ori de dus, cand esti acasa, la spa ori in vacanta. O astfel de ventuza masaj e atat de practica, incat ar pute sa-ti intre in rutina zilnica pe care o executi, alaturi de jobbing ori de citit, oferindu-ti foarte multe beneficii.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*