Proceduri pentru tratamentul celulitei

celulita tratament

Dacă aveți celulită și ați încercat să o eradicați utilizând metodele convenționale (dieta și stilul de viață activ, creme, loțiuni, etc.), dar acestea nu funcționează în cazul vostru, probabil că vă interesați de alte metode mai semnificative pentru a face acest lucru. Cu cât obsesia noastră cu aspectul corpului a crescut de-a lungul anilor, cu atât au crescut și măsurile pe care le luăm pentru a atinge fericirea dorită. Această căutare a unei “cure” pentru celulită a dus la apariția multor forme noi de tratament în anii recenți, inclusiv a liposucției și a tratamentelor cu laser.

Dacă faceți o căutare pe internet, veți observa că multe dintre aceste proceduri pretind că sunt o soluție rapidă pentru problemele voastre cu celulita, dar este acesta adevărul? La fel ca în cazul multor lucruri care sună prea bine pentru a fi adevărate, s-ar putea să fie chiar așa.

celulita tratament
sursa foto

Înainte să continuam, este important să țineți minte că aceste tehnici sunt relativ noi, așa că înțelegerea noastră asupra efectelor lor pe termen lung, este limitată. Mai mult, chiar dacă funcționează așa cum ați dorit, s-ar putea să nu fie soluția permanentă pe care o căutați. Pe măsură ce analizăm câteva dintre aceste tratamente, este imperativ să luați în considerare aspectele pozitive și negative ale fiecărei proceduri, pentru a stabili dacă sunteți interesați.

Prima metodă la care vom arunca o privire, care se află pe piață de ceva timp, este liposucția. Această procedură arde grăsimile adânc așezate sub piele, apoi le îndepărtează prin a le aspira. Liposucția este un proces care a fost inventat probabil mult mai devreme decât credeați, adică în anii 1960. Cu toate acestea, formele timpurii ale acesteia au rezultat în efecte eratice, cu niveluri ridicate de sângerare și cicatrizare. O nouă formă a fost introdusă în anii 1980, care a îmbunătățit semnificativ procesul, iar din acest moment, liposucția a început să evolueze.

De fapt, în ziua de azi, liposucția este cea mai des utilizată procedură de chirurgie plastică. Din moment ce acest proces are rezultate pozitive în îndepărtarea grăsimii, ar trebui să ajute și la reducerea celulitei, nu-i așa? S-ar putea să nu fie acesta cazul.

Deși liposucția există de mulți ani, utilizarea sa cu scopul de a îndepărta celulita este ceva recent. Cu toate că nu există vreo evidență a faptului că liposucția ajută la îndepărtarea celulitei, au fost făcute dezvoltări semnificative. Liposucția poate face celulita să pară mai gravă decât a fost inițial. Liposucția este construită pentru a îndepărta țesutul adipos adânc, dar acesta nu este locul în care se află factorii determinanți ai celulitei. Celulita se află în subderm, un strat mult mai superficial decât cel atacat de liposucție. De fapt, pentru a îndepărta subdermul, trebuie de asemenea să îndepărtați pielea vizibilă asociată cu acesta.

 

În acest caz, îndepărtarea celulitei nu poate avea loc. În schimb, putem adopta procesul de SmartLipo, care constă în includerea unui laser specializat pentru a ajuta la întărirea și netezirea pielii, în locul în care are loc liposucția. Acesta este cazul în care liposucția poate fi de ajutor în îndepărtarea celulitei. Din nefericire, chiar și acest lucru nu este un proces garantat, încât îndepărtarea celulitei prin liposucție poate cauza mai multe adâncituri cavernoase în piele, ducând la un aspect mai grav al celulitei deja existente. Chiar dacă nu aveți celulită, liposucția poate cauza adâncituri asemănătoare cu ale celulitei.

Dr. Richard P. Rand are următoarele lucruri de spus despre celulită și liposucție

Deși a fost depus mult efort pentru a dezvolta tehnici pentru îndepărtarea celulitei, nici una nu a fost îndeajuns de eficientă sau consistentă. În general, ceea ce încercăm să facem este să nu creăm celulită atunci când nu se află acolo deja și să nu o înrăutățim când este prezentă.

Dacă luați în considerare liposucția, cel mai important lucru pe care trebuie să îl faceți este să cereți sfatul unui chirurg plastic, cu o reputație bună. Deseori, procedurile sunt efectuate de persoane care nu dispun de calificările adecvate, iar rezultatele pot fi devastatoare.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*