Unde aruncam gunoaiele…III

Concluzia mea e clară. VARZĂ! Sistemul ăsta de colectare selectivă a deșeurilor e un gunoi extrem de derutant, la rândul lui. Și partea ironică e că degeaba sortăm noi plastic, sticlă, metal și așa mai departe. Când vine mașina, se pun toate cele uscate la un loc. Și se mai sortează apoi o dată, la stația de sortare. Nu e hilar? În plus de asta, unde-s containerele pentru deșeurile periculoase? Să zicem că tocmai mi-am dizolvat vecinul cu niște acid sulfuric, că eram invidios pe sacii lui de gunoi colorați. Acidul care mi-a rămas, unde-l pun? Nicăieri, că n-am ajuns încă Europa din urmă, fugim doar cu limba scoasă după ea. Și facem chestii doar ca să vadă Europa că le facem, indiferent cum. Așa e și cu containerele astea. Dar oricât de ciudată e situația tot nu e mai ciudată decât experiența mea cu gunoaiele supreme…

Totuși, nu doar sistemul e de vină. Suntem și noi, orădenii. Ne pasă prea puțin și marii majorități nu-i pasă deloc. Și chiar dacă-s prea multe containere, le putem folosi pe cele două, de fracție umedă și uscată. E foarte simplu așa. Plastic, carton, hartie, sticlă, metal, deci cam tot ce e reciclabil în containerul cu fracție umedă, iar restul în cel cu fracție uscată. Și bravo! Am salvat planeta! Asta fiindcă mulți nu au timp sau chef de o sortare mai amănunțită, în containerele spurcate colorate. Mai jos sunt câteva poze făcute în seara asta. Poze cu gunoaie aruncate de gunoaie, oricum și oriunde. Și dacă nu ne străduim puțin, copiii noștri vor lucra toți pe mașini de RER, atâtea gunoaie vor fi în Oradea.

La final, vă îndemn doar, dacă am avut dreptate în vreun aspect, să dați mai departe articolul ăsta. La orădeni și la prietenii voștri din străinătate. Poate ne dau ei fonduri, să începem singurul tip de campanie românească pe înțelesul tuturor: colectezi selectiv sau te reciclăm colectiv!

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*