Lucruri pe care merita sa le vedeti cu primul microscop

despre-microscoape

Un microscop de calitate pentru copii le poate deschide acestora apetitul pentru a descoperi lucruri noi. Este o noua lume pe care ei pot sa o inteleaga, astfel incat vor aprecia mai mult lucrurile din mediul inconjurator. Lucrurile banale vor deveni mult mai interesante dintr-o data.

Iata cateva lucruri pe care merita sa le explorati mai bine cu ajutorul unui microscop:

  1. Exista microscoape care nu functioneaza pe lucruri 3D, dar daca aveti un astfel de dispozitiv mai performant, puteti sa va uitati putin la blugii pe care ii purtati sau la orice alt material textil. Este fascinant sa vezi cum se formeaza tesatura.
  2. Muschi verde. Uitati-va cu atentia la tot ce este verde in jurul dumneavoastra. Este uimitor sa vezi lucrurile frumoase din natura sub forma de blocuri.
  3. Firul de iarba este atat de comun incat aproape trecem pe langa el fara sa-l observam. Veti fi uimit cat de diferit este la microscop. Impreuna cu micutul dumneavoastra veti intelege un nou sens al ierbii, cu totul nou.
  4. Uitati-va la cateva fire mici de par de pe un paianjan. Probabil veti simti ceva fiori cand veti face acest lucru. Este fascinant. Insectele vazute la microscop sunt incredibile.
  5. Petale de flori. Sunt atat de frumoase indiferent din ce colt le privim. Copilului ii va placea sa testeze mai multe tipuri de petale de flori sub microscop.
  6. Dupa ce veti vedea un fruct la microscop, nu veti mai privi mancarea in acelasi mod. Nu va fi mai apetisanta, dar cu siguranta va fi mult mai interesanta.
  7. Cojile ce alcatuiesc ceapa reprezinta un element extrem de vizionat si distractiv pentru foarte multi detinatori de microscoape din intreaga lume. Puteti incerca sa vizualizati si alte tipuri de legume.
  8. Apa din iaz. Daca nu aveti iaz in curte, luati o cana cu apa din iaz de la un vecin sau din parc. Veti putea observa in ea la microscop larve, parameciu si o multime de alte elemente. Veti oferi copilului ore intregi de divertisment, fara sa fie nevoie sa dati drumul la televizor ca sa-i captati atentia.
  9. Puteti sa folositi orice tip de par, dar este mai usor sa luati un fir din podoaba dumneavoastra capilara. Acesta il va fascina pe micutul dumneavoastra. Este foarte interesant sa veti firele de par de aproape. Culorile apar in mod diferit la nivelul microscoapelor. Verificati capatul firelui si uitati-va la radacinile fiecarui fir. Ceea ce pare atat de neted si moale este de fapt un amestec de fibre.
  10. Pentru a vedea dintele veti avea de fapt nevoie de un stereoscop. Exista pe piata microscoape care sunt atat biologice, cat si stereoscoape. Puteti de asemenea sa va uitati la o carie sau o proteza dentara. Va veti convinge imediat ca trebuie sa va spalati mai des si mai bine pe dinti.

Iata deci cate lucruri minunate puteti face impreuna cu copilul dumneavoastra cu un microscop.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*