Ce facem daca avem menstruatie abundenta?

Menstruatia este ceva normal si natural. Stim asta! Ca ne place sau nu, asta este alta poveste. Asa suntem create si asta face parte din modul nostru biologic de a fi.

Invatam sa ne obisnuim si sa acceptam. In fond, este parte din noi! Fiecare femeie este diferita deci, si ciclul menstrual se va manifesta diferit. Sunt femei care au un ciclu de doar 2-3 zile cu un flux redus.

De asemenea, nu prezinta prea multe simptome in aceasta perioada. Le invidiem? Putin! Cui ii place sa se simta rau, sa isi simta abdomenul umflat ca un balon si sa aiba dureri de cap?

Nimanui! Sunt femei care au o menstruatie care tine 5-6 zile, iar in ceea ce priveste fluxul, ei bine, spui ca este o adevarata cascada. Pe acest subiect as vrea sa ma axez: pe menstruatie abundenta. Hai sa vedem ce inseamna si ce masuri se pot lua!

De ce avem o menstruatie abundenta?

Vreau sa iti spun ca exista mai multe cauze care stau la baza unui ciclul cu un flux mare si anume:

  1. Dezechilibrul hormonal si probleme la nivelul ovarelor;
  2. Prezenta fibroamelor uterine si a polipilor;
  3. Dispozitivele intrauterine, anumite medicamente.

Cam acestea sunt principalele cauze care pot duce la pierderea unei cantitati mari de sange atunci cand esti in perioada „delicata” din luna. Bine, nu este sange propriu-zis ci, endometrul care se desprinde de pe peretii uterului si care este prezent intr-o cantitate mai mare.

Ce se poate face in cazul menstruatiei abundente?

Sunt sigura ca te intereseaza ce anume poti face in acest caz. Care sunt masurile pe care tu le poti lua si care te pot ajuta sa treci cu bine de aceasta perioada.

Ia suplimente care sa contina fier si vitamina C!

Asadar, o prima masura ar fi niste suplimente pe baza de fier. El este mineralul care se pierde intr-o cantitate destul de mare si, daca ai si o menstruatie abundenta, cantitatea creste semnificativ. De aici si starile de oboseala, cearcanele profunde si pierderea parului.

Sa ai grija sa iei si vitamina C pe langa fier, deoarce doar in prezenta lui acesta din urma este absorbit eficient de catre organism.

Aplica pachete cu gheata pe abdomen!

O alta masura pe care tu o poti lua este sa aplici in zona „de foc” gheata. In fiecare zi sa ai grija sa mentii gheata timp de 15-20 de minute. Daca te intrebi cum te poate ajuta, ei bine, gheata are rolul de a mai opri din debitul pe care il are fluxul menstrual.

Mergi la ginecolog!

Una dintre cele mai bune masuri pe care le poti lua este de a merge la specialist. Exista tratamente pe baza de hormoni pe care tu le poti lua si care te-ar ajuta in ceea ce priveste menstruatia abundenta.

Sa nu le iei de capul tau! Asa cum stii, anticonceptionalele, cat si alte medicamente, au foarte multe efecte negative si iti pot face mult rau, daca nu sunt ceea ce ai tu nevoie.

Atunci cand este vorba de corpul tau si, mai ales de menstruatie, este intotdeauna nevoie de opinia medicului! Tine cont de asta, cat si de celelalte sfaturi si vei trece mai usor peste aceste zile sensibile pentru tine!

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*