Lunete terestre si astronomice

tipurile-de-lunete

Lunetele reprezinta instrumente optice care arata cam ca un telescop. Cu toate acestea exista unele diferente intre luneta, binoclu si telescop. Luneta este de ajutor celor ce iubesc astronomia pentru ca le permite sa observe obiecte, cerul, comete, unele corpuri astrale sau planete.

Aceste lunete pot fi astronomice sau terestre. Luneta este formata dintr-o multitudine de lentile care directictioneaza razele luminoase rezultate de la obiecte. Acesta se focalizeaza mai departe pe retina si cand unghiul dintre raze este mai mare, densitatea razelor luminoase ce ajung pe retina ochilor este marita. De aceea, imaginea va fi mai mare sau mai mica.

In timp ce lunetele terestre se utilizeaza cu precadere pentru a observa viata animalelor, evenimentele si peisajele, cele astronomice se concentreaza pe imaginile de pe cer. Pentru vanatoare, sporturi din natura si alte misiuni militare, cand se urmareste o persoana sau cand se supravegheaza spatiul public sunt utile lunetele terestre.

Domenii de aplicare

Pentru cei care iubesc sa priveasca pasarile de la distanta vrem sa subliniem ca echipamentul necesar in aer liber poate face diferenta dintre un moment reusit si unul fara insipiratie. Nu e de mirare ca domeniile de aplicare ale lunetelor castiga in popularitate in randul oamenilor care doresc sa treca prin noi experiente sa sa cunoasca mai bine lumea in care traim in fiecare zi. Compac si puternic – aceste instrumente optice va asigura ca veti vedea intotdeauna lucrurile indepartate care va intereseaza.

Exista mai multe situatii cand un binoclu 7 x 10 poate fi de fapt neadecvat din cauza maririi si claritatii. Ei bine in aceste situatii esteutil sa aveti o luneta terestra sau una astronomica. Cu luneta puteti vedea mai bine decat cu binoclu. Puteti localiza distante extreme care nu pot fi observate cu un binoclu.

Domeniile de alicare pentru lunetele terestre si astronomice se potrivesc perfect pentru acvitivati cum ar fi vizionarea vietuitoarelor de la distanta, telefotografie, vanatoare, microscopie de luna durata, incepator in astronomie.

In functie de tip si design, marirea lunetei poate varia de la aproximativ 10x la 250x, folosind ocularele fixe sau zoom.

Tipuri de lunete

In afara de marire, dmeniile de aplicare pentru lunete pot varia si in functie de designul lor. Exista doua modele de baza: drepte si unghiulare. Cu lunetele directe, cilundrul si ocularul sunt intr-o pozitie paralela, iar in axa corpului cilindric este de 45 grade. Asta insemna ca se va indoi putin spre directia luminii. Fiecare desen sau model are propriile sale argumente pro si contra, iar alegerea domeniului de aplicare se rezuma la modul in care doriti sa folositi luneta.

Iata avantajele pentru fiecare tip in parte

Unghiulara

  • Este usor de impartit cu un grup
  • Un punct de ochi mai marece inseamna ca puteti utiliza un trepied mai scurt.
  • Cel mai bun pentru vizionarea vietatilor (pasari) in mediul lor de viata.

Dreapta

  • Este mai usor de utilizat de catre cei incepatori
  • – Este mai usor de folosit daca vizionati pasarile pe sol sau pe apa sau sub o stanca

Exista o multime de avantaje pe care le prezinta luneta (spre deosebire de un binoclu) si va permite sa observati specii sensibile, macarale sau vulturi aflati la distanta.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*