Extremismul – moartea democrației

Sunt indignat de tentativa de atentat de azi, din Târgu Secuiesc. Ca român mă simt disconsiderat, jignit și amenințat de unguri. Nu de toți, ci de cei extremiști, ca și scursura umană pe care au arestat-o azi. Probabil sunt foarte mulți unguri care gândesc la fel ca mine acum. Cum am mai zis, orice pădure are uscături. Și cred că uscăturile acelea au devenit o amenințare reală și trebuie tăiate din rădăcini, o dată pentru totdeauna.

Bravo celor de la SRI și autorităților care l-au depistat pe teroristul de azi (da, un om cu o bombă e un terorist, indiferent cărui grup extremist îi aparține). Totuși, eu cred că trebuie făcut mai mult. Trebuie ca instituțiile care ne apără integritatea și domnii aceștia care l-au găsit și arestat pe respectivul, să sape mai mult, mai adânc. E lucru știut că inima țării e totodată cuibul extremismului maghiar în România. Le-am tolerat deja zeci și sute de acte de lipsă de respect și bătaie de joc de drapelul nostru național, de imn și de statul român. Dar am ajuns deja la BOMBE. Și ăsta, pentru mine, e deja un alt nivel. E nivelul la care răul trebuie tăiat de la cap, eliminat din fașă.

Dacă nu vom face asta, știrea de azi va fi doar prima dintr-un lung șir de alte știri. Din ce în ce mai dese și din ce în ce mai sumbre. Și vom avea de luptat nu doar cu sărăcia, birocrația și corupția, care ne macină deja de ani buni, ci și cu teroriști, înarmați cu cuțite, bombe și ură față de ceea ce suntem, ca popor. De aceea, trebuie acționat acum. E clar că intențiile acestor grupări nu mai sunt de ignorat. Nu mai vor doar sa-și bată joc de români, vor să-i ucidă. Și la asta poate exista un singur răspuns logic și care să dea rezultate. O vorbă veche din armată spune că „mai bine să plângă mă-sa decât să plângă mama”. Iar la acest nivel de amenințare, cred că trebuie să răspundem exact pe acel principiu.

Mai vreau doar să vă întreb un lucru. Cum credeți că ar fi răspuns statul maghiar, dacă ar fi găsit un român, cu o bombă, de ziua lor națională? Unde credeți că s-ar fi ajuns? Sunt convins că răspunsul nu ar fi fost deloc unul tolerant. Și cred că nici al nostru nu trebuie să fie. Nici ca și stat, nici ca și instituție de securitate internă și nici ca și român, care are câtuși de puțin respect pentru patria sa și mândrie națională. Toleranța față de astfel de acte încurajează terorismul, iar terorismul distruge democrația. Deschideți televizorul și vedeți asta pe orice canal de știri.

Dacă sunteți de acord cu mine, dați un like și un share la articol. Dacă nu, bucurați-vă de fasolea cu ciolan, de compania celor dragi, dar gândiți-vă că toate astea pot dispărea într-o clipă. La mulți ani, români, la mulți ani unguri, la mulți ani, România!

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*