Pot medicamentele sa fie transmise prin sex?

se-pot-transmite-medicamente-prin-sex

Daca iei in considerare atat expunerea de scurta durata, cat si absorbtia imperfecta, oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca transferul de substante chimice prin act sexual pe cale vaginala e putin probabil sa fie “important din punct de vedere cantitativ”. Chiar daca presupui ca are loc o absorbtoe completa, o cantitate mare de sperma si o concentratie foarte mare de medicament in sperma, oamenii de stiinta tot cred ca transferul de medicamente pe aceasta cale ar fi irelevant din punct de vedere clinic.

Ca o dovada in plus a acestui lucru, au fost publicate cateva articole in decursul anului trecut si care analizau daca unele medicamente care sunt cunoscute ca avand efecte toxice asupra fatului in dezvoltare pot sa fie transferate prin intermediul spermei. Un studiu a scos la iveala faptul ca nu exista nici o diferenta in probabilitatea de rezultate adverse ale unei sarcini pentru barbatii care luau aceste medicamente in perioada in care partenerele lor au ramas insarcinate fata de barbatii care nu luau. Apropo, stiati ca unii au acest fetish? Da, exista oameni care chiar doresc sa transmita medicamente prin intermediul spermei. Si nu e de judecat, fiecare cu placerile sale.

Este foarte improbabil sa se transfere prin intermediul spermei

Un alt studiu a fost un experiment efectuat pe animale care analiza transferul de substante chimice la fatul aflat in dezvoltare si a ajuns la concluzia ca nu exista nici un “risc de expunere care sa fie semnificativ din punct de vede biologic” atunci cand vine vorba de medicamentele cu transmitere prin sperma.

Din nou, eu nu stiu de nici un studiu care sa analizeze in mod specific transferul de medicamente prin sperma prin sex oral; cu toate acestea, as putea sa zic ca concluziile unor astfel de studii nu ar fi cu mult mai diferite, luand in considerare ca potentiala cantitate de medicament care ar putea sa fie absorbita printr-un simplu act sexual este foarte mica, indiferent de tipul de act sexual de care vorbim.

Acestea fiind spuse, in cazul unei lucratoare din domeniul sexual care efectueaza mai multe acte sexuale neprotejate intr-o perioada mai scurta de timp, raspunsul ar putea sa fie cu totul altul, in special daca exista multe lucruri in comun privind medicamentele folosite de catre clienti. Cu toate acestea, in asemenea cazuri, riscul de transfer de medicamente probabil ca nu o sa fie atat de important pentru starea de sanatate a acestor lucratoare sexuale pe cat ar fi riscul lor de a contracta vreo infectie cu transmitere sexuala.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*